pic

WATERSPORT (BOOT)

Als u een boot heeft, is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Uw boot kan beschadigen of worden gestolen. Maar het is ook belangrijk om u te verzekeren voor schade die u aan anderen veroorzaakt met uw vaartuig. Daarvoor is de pleziervaartuigverzekering. Over het algemeen heeft u bij een pleziervaartuigverzekering de volgende keuzes: U verzekert alleen uw wettelijke aansprakelijkheid voor schade die u aan anderen kunt veroorzaken met uw vaartuig.

  • U verzekert ook uw vaartuig zelf. Dat doet u WA-casco.

Wettelijke aansprakelijkheidsdekking

Kiest u voor een wettelijke aansprakelijkheidsdekking? Dan vergoedt de verzekeraar de schade waarvoor u aansprakelijk bent. Schade aan uw eigen boot is met deze dekking dus niet verzekerd.

Materiële schade

Gaat het om kapotte spullen? Dan is sprake van materiële schade. De afhandeling van dit soort schade kost meestal weinig moeite.

Letselschade

Zijn er doden of gewonden in het spel? Er is dan letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het kan gaan om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding langer duren. Hoe groot de schade van een slachtoffer is, kun je meestal pas goed beoordelen als het slachtoffer (vrijwel) is genezen.

WA-cascoverzekering

Een WA-cascoverzekering dekt naast de aansprakelijkheidsschade ook schade aan uw eigen vaartuig. Dit is schade door brand, een aanvaring, vandalisme of diefstal. De verzekeraar zorgt ervoor dat de schade door dit soort gebeurtenissen wordt vergoed. Niet alleen uw vaartuig zelf is dan verzekerd, maar ook schade aan uw spullen in, aan en op uw vaartuig.

Ongevallenverzekering

Ook kunt u meestal een ongevallenverzekering afsluiten. Of dit is meeverzekerd op uw WA-casco verzekering. Een ongevallenverzekering keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van de opvarenden door een ongeval.

Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering


Deel dit
Share on Pinterest
Alle verzekeringen