Inventaris

Brand of een ander voorval kan flinke schade veroorzaken aan uw bedrijfsinventaris. Heel vervelend en slecht voor de continuïteit van uw onderneming. Ter bescherming van de inventaris en om bij schade lopende kosten te dekken, kunt u een inventarisverzekering afsluiten. Deze verzekering wordt ook wel brandverzekering genoemd, maar dekt in de meeste gevallen naast het risico van brandschade ook schade ontstaan door inbraak, diefstal of poging daartoe, vandalisme, blikseminslag, storm en ontploffing.

De voorwaarden en kosten van inventarisverzekeringen kunnen sterk verschillen. Belangrijke voorwaarden zijn dat het bedrijfspand goed is beveiligd – denk aan een alarminstallatie met doormelding naar een centrale – en dat er voldoende blusmiddelen in het pand aanwezig zijn.

De premie van een inventarisverzekering is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de preventiemaatregelen en de bouwaard van het bedrijfspand. Vanzelfsprekend is de premie ook afhankelijk van hoe uitgebreid u de dekking wilt afsluiten

Als je als freelancer aan huis werkt, zelden grote investeringen doet en geen kostbare voorraden opslaat, dan is het vaak niet nodig om een aparte bedrijfsinventarisverzekering af te sluiten. Een verhoging van je inboedelverzekering met de voor je onderneming gemaakte investeringen, zoals de aanschaf van een computer of een bureau, is dan meestal genoeg. Laat dit aantekenen op je polis. Heb je meer dan een standaard pc aan apparatuur in huis, dan kan een aparte elektronicaverzekering een goede aanvulling zijn op je inboedelverzekering.

Contact

Bedrijven en Verenigingen:
mr Inge Zweerts de Jong
06 531 70 661
inge@zjht.nl

Particulieren:
Bart van Rossum
06 237 87 810
bart@zjht.nl

Maaike de Koning Gans
06 216 34 843
maaike@zjht.nl

Kunst:
mr Frank Heerkens Thijssen
06 135 53 153
frank@zjht.nl

Eelco Zweerts de Jong
06 502 33 333
eelco@zjht.nl

Leven, Inkomen en Zorg:
Eelco Zweerts de Jong
06 502 33 333
eelco@zjht.nl

Denounce with righteous indignation and dislike men who are beguiled and demoralized by the charms pleasure moment so blinded desire that they cannot foresee the pain and trouble.