Lijfrentes

Lijfrentes worden in het algemeen gebruikt om te voorzien in een aanvullende uitkering, bovenop het pensioen. Ook wanneer er sprake is van een pensioengat, of als u zelfstandig ondernemer bent en wellicht daardoor geen pensioen opbouwt, kan een lijfrenteverzekering van pas komen. Bij een lijfrenteverzekering spaar je voor de aankoop van een lijfrente op je 65ste, of andere pensioenleeftijd.

Bij een lijfrente op basis van garantie staat vooraf vast hoeveel kapitaal je opbouwt, los van de vraag hoe de waarde van de beleggingen zich ontwikkelt. De verzekeraar garandeert het eindkapitaal.

Bij een verzekering op basis van risico staat het uiteindelijke kapitaal niet van tevoren vast, dat kan mee- of tegenvallen. De premie voor een lijfrente op basis van garantie is hoger dan een lijfrente op basis van risico. Een combinatie van garantie en risico is ook mogelijk.

Met de lijfrente krijg je een periodieke uitkering zolang je leeft, vanaf een vooraf afgesproken leeftijd. Er zijn veel verschillende soorten lijfrentes, waarbij zowel de premiebetaling als wel de uitkering zeer kan variëren. Daar zitten vaak ook fiscale consequenties aan vast. Laat u dus goed informeren door een adviseur.

Contact

Bedrijven en Verenigingen:
mr Inge Zweerts de Jong
06 531 70 661
inge@zjht.nl

Particulieren:
Bart van Rossum
06 237 87 810
bart@zjht.nl

Maaike de Koning Gans
06 216 34 843
maaike@zjht.nl

Kunst:
mr Frank Heerkens Thijssen
06 135 53 153
frank@zjht.nl

Eelco Zweerts de Jong
06 502 33 333
eelco@zjht.nl

Leven, Inkomen en Zorg:
Eelco Zweerts de Jong
06 502 33 333
eelco@zjht.nl

Denounce with righteous indignation and dislike men who are beguiled and demoralized by the charms pleasure moment so blinded desire that they cannot foresee the pain and trouble.

Latest Portfolio

Need Any Help? Or Looking For an Agent

Working Hours : Sun-monday, 09am-5pm
© 2023 ZJHT - Meesters in Verzekeringen