Overige motorrijtuigenverzekering

Oldtimer

Als je auto ouder dan 25 jaar is, dan kun je een oldtimerverzekering afsluiten. Dit is een relatief goedkope verzekering. Meestal accepteren verzekeraars deze verzekering alleen als je de klassieke auto recreatief of als hobby gebruikt. Je hebt dan een andere auto voor dagelijks gebruik. Ook stellen zij een maximum aan het aantal kilometers dat je per jaar met de klassieke auto rijdt.

Bromfiets- motor- of scooter verzekering

Als je een bromfiets (motor of scooter) hebt, dan ben je verplicht je te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid. Deze dekking vormt de basis van de verzekering. Als je dat wilt, kun je de verzekering uitbreiden met een cascodekking. Je bent dan gedekt voor schade aan je bromfiets.

Wat verzeker je mee?

De WA bromfietsverzekering dekt in ieder geval de schade die je met je bromfiets toebrengt aan derden. Daarnaast kan je ervoor kiezen de volgende zaken mee te verzekeren:

-diefstal van de bromfiets;

-schade aan de bromfiets door een aanrijding, ook als je daaraan zelf schuldig bent.

Allrisk

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid van een volledige cascodekking, of een all-riskverzekering. In dat geval is schade verzekerd die je zelf hebt veroorzaakt of onder andere ontstaat door:

  1. brand
  2. ontploffing
  3. storm
  4. diefstal
  5. joyriding
  6. botsing, ook met loslopende dieren
  7. aanrijding
  8. omslaan
  9. te water of van de weg raken

Caravanverzekering

Deze verzekering dekt schade aan een caravan en ook aan de daarbij behorende voortent/luifel en de inboedel door vrijwel alle schadeoorzaken.

De caravan is gedurende een bepaalde periode na aanschaf tegen nieuwwaarde verzekerd, daarna – meestal na een periode van vaste afschrijving – tegen dagwaarde. De inboedel is tegen nieuwwaarde verzekerd. De verzekering geldt ook als de caravan aan een motorrijtuig is gekoppeld.

De verzekering is bedoeld voor particulier en recreatief gebruikte caravans. Voor zakelijk gebruik en ook voor permanent gebruik gelden doorgaans afwijkende voorwaarden.

Er bestaan soortgelijke verzekeringen voor stacaravans, waarbij dan ook bijgebouwtjes en tuinaanleg kunnen worden meeverzekerd.

Productwijzer Caravanverzekering

Productwijzer Diverse Aanhangwagens

Contact

Bedrijven en Verenigingen:
mr Inge Zweerts de Jong
06 531 70 661
inge@zjht.nl

Particulieren:
Bart van Rossum
06 237 87 810
bart@zjht.nl

Maaike de Koning Gans
06 216 34 843
maaike@zjht.nl

Kunst:
mr Frank Heerkens Thijssen
06 135 53 153
frank@zjht.nl

Eelco Zweerts de Jong
06 502 33 333
eelco@zjht.nl

Leven, Inkomen en Zorg:
Eelco Zweerts de Jong
06 502 33 333
eelco@zjht.nl

Denounce with righteous indignation and dislike men who are beguiled and demoralized by the charms pleasure moment so blinded desire that they cannot foresee the pain and trouble.